0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Együtt a szőlész-borász oktatás

Két különálló diszciplina, ami egymásra épül, egymással összefügg, s bár két külön tanszék gondozásában van, de az oktatás szervesen összefonódik. Ez a szőlész-borász mérnökképzés, ami nem máshol, mint a Szent István Egyetem (SZIE) Kertészettudományi Karán, a budai kampuszon folyik.

A Szőlészeti Tanszék és a Borászati Tanszék több évvel ezelőtt egy Intézetbe való tagozódásával azt a nemzetközi tendenciát követte, miszerint egy jól működő szőlészeti és borászati üzemben olyan szakemberekre van szükség, akik mind két diszciplínához értenek alap, közép, vagy felső szinten. Társalapítói és -kidolgozói az immár akkreditált szőlész-borász BSc szaknak, az MSc képzésben is megtörtént a szakalapítás. Részt vesznek a szőlész-borász szakmérnöki képzésben, melyet jelenleg az Élelmiszertudományi Kar hirdet meg. (…)
 

 

 

 

 

 

Forrás: