2017. március 28., kedd
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és Vetőmagvilág melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. márciusi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. márciusi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. márciusi száma         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/1-2. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Sikeres gazdálkodás, sikeres ágazat
Borászati Füzetek (2016-6. szám)
Viniczai Sándor
2016.12.10., szombat, 12:30

Akik az elmúlt tizenhat, szakmában eltöltött év alatt esetleg nem ismerték volna meg, hagy álljon itt: Laczkó Gábor irányításával lett a Magyar Bormustrán a Törley Pezsgőpincészet a 2016-os év „Legeredményesebb Pincészete”. Az idei VinAgora borversenyen a legeredményesebb fiatal borász díját ítélték neki, de aki figyeli a sportéletet, az a Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottjának tagjaként is számon tartja.

Laczkó Gábor számára fontos szempont, hogy könnyed, jól értelmezhető borokat készítsen, s beszélgetésünk kezdetén az is kiderült, életében mindaddig mindent könnyedén vett, míg a Törleynél el nem kezdett dolgozni. „A Kertészeti Egyetemen – hiszen akkor még ez volt a neve –, több másodgenerációs borász évfolyamtársam volt” – hangsúlyozta beszélgetésünk elején a Törley Pezsgőpincészet Kft. technológiai vezetője, hogy a nyári szünetekben – sőt még évközben is – maradt idő arra, hogy meglátogassa őket, bár – őszintén megvallva – abban az időben szinte nem is fogyasztott bort. A szakmával lépésről lépésre mélyült kapcsolata, nem véletlen, hogy egyetemi tanulmányai során az erjedésipari szakirányt választotta. (...)
 

A cikket a Borászati Füzetek 2016-6. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!