Ennek egyik magyarázata általában az szokott lenni, hogy maguk a görögök nagy kedvvel fogyasztották sajátos illat- és ízvilágú boraikat, amelyeket egyébként az országot igen nagy számban felkereső turisták sem vetettek meg, hiszen újfajta kóstolási élménnyel szolgáltak. A hellének földjén ugyanis egészen a közelmúltig döntően őshonos fajtákat termesztettek, ráadásul nem az általában korszerűnek tartott művelési módok alkalmázásával, és ezek termésének feldolgozását sem a magas technológiai színvonal határozta meg. A változások alig néhány évtizede kezdődtek, amikor egy új borász generáció a megújulás útjára lépett. Ebben nyilvánvalóan közrejátszott, hogy lehetővé vált az európai uniós támogatások igénybevétele, de alapvetően személetbeli kiigazításra is szükség volt. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.