2017. március 28., kedd
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és Vetőmagvilág melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. márciusi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. márciusi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. márciusi száma         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/1-2. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Kiszámíthatóság és függetlenség!
Borászati Füzetek (2016-5. szám)
Viniczai Sándor
2016.10.28., péntek, 07:31

A véletlenek sokasága terelte a szőlész-borász szakma felé Brazsil Dávidot, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárát. „Egy borász családban két dolog történhet, követed a hagyományokat, vagy hátat fordítasz” – amikor pályaválasztás elé került, a jogi utat választotta volna, amiről néhány ponttal maradt csak le.

A keszthelyi agráron az első év végére valami mégis megváltozott, a jogász álmok elhalványultak, s elhatározta, megindul Franciaország felé, ahol az első állomást a Loire-völgye jelentette. Az ottani farmgyakorlatot – Erasmus program keretében – Angers követte, majd ugyanezen az egyetemen a Master International Vintage képzést kezdte meg. Ennek keretében borászatot Svájcban, szőlészetet Spanyolországban tanult, egy hónapot az Ibériai félszigeten töltött. „Fantasztikus időszaka volt az életemnek” – fűzte tovább, hogy a szőlőnemesítő Bakonyi Károly lányával, Liával a Bucher Vaslin szőlőpréseket gyártó cégnél, majd a Mercier oltványkészítőnél illetve egy cross-flow szűrőket gyártó vállalatnál végezték gyakorlatukat. E cégek számára kellett a magyar piacot felmérni. Ekkor már 2005-öt írtunk.(...)

 

A cikket a Borászati Füzetek 2016-5. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!